maanantai 4. tammikuuta 2010

Hyvää uutta vuotta! :)

Totta tosiaan, mä en ookkaan postaillut vuoden vaihteen jälkeen lainkaan... No, täällä vuosi vaihtui varsin rauhallisissa tunnelmissa. Illalla valettiin tinaa takkatulen äärellä ja ammuttiin raketteja pimeän tultua. Sitten pelailtiin, oltiin yhdessä ja herkuteltiin, kunnes lapset menivät nukkumaan. Mies lähti yövuoroon, joten uuden vuoden aattoilta jatkui mulle, kun mikä tahansa ilta, nukkumaankin menin heti vuoden vaihtuessa. :)

Uusi vuosi on käynnistynyt varsin mukavasti, rauhallisesti loman jatkuessa. :) Joulun aika, kun meillä sairasteltiin, niin nyt on hyvä sitten nauttia täysillä nää viimeiset lomapäivät. Nyt ulkoillaan paljon, ja nautitaan talvesta ja ah, niistä rauhllisista aamuista... Siis meidän lapset ei oo ikinä, ei ikinä osannut nukkua aamulla pitkään, vaan aina meillä on harätty enemmänkin aamuyön tunneilla, mutta nyt tämän joululoman me ollaan tosiaan nukuttu pitempään, ja vetelehditty pitkään yöpaidoissa. Tänään noustiin sängystä puoliyhdeksältä, ei kiire mihinkään! Tää on ollut ehkä paras loma ikinä, vaikka ei se mennytkään ollenkaan niikun olin suunnitellut, kun meidän piti luistella , lasketella, hiihdellä ym. koko loma... Me otetaan sairastelut takasin vielä tällä viikolla! :)
Miten me ikinä päästään taas arkeen kiinni??? Sitä en teidä, mutta sitä en aio vielä miettiäkkään!

Mitään uuden vuoden lupauksia en ole tehnyt... Niin, paitsi taisin luvata aloittaa unikoulun pienimmäisen kanssa, koska nukkuminen meillä ei nyt toimi, niikun puolitoistavuotiian kanssa pitäis... Herätään monta kertaa yössä, ja uudelleen nukahtaminen on kovin vaikeaa. Tilanne on vaan pahentunut parin viimeisen viikon aikana, ja jonkinmoista unikolulun tapaista olen nyt kokeillut, toivotaan että pian nukumme paremmin kaikki.
Niin, ja taisin luvata laihtuakkin, se ei ollut varsinainen uuden vuoden lupaus, mutta aion tosiaan päästä muutamasta kilosta eroon, ja jonkinlainen kiinteytys ois tarpeen. ;) Eli tässä, kun arkeen päästään kiinni taas, loppuu herkuttelut ja alkaa vähän aktiivisempi elämä, eli en aloita moisia muutoksia heti, kun vuosi vaihtuu, vaan loppiaisen jälkeen, kun se loma oikeasti loppuu. :)

Eilen illalla en meinannut millään saada unen päästä kiinni, mielessä risteili ainakin sata sisustus ja ompelu ideaa... Joulun jälkeen mielen valtaa aina kevät ja haluaa nopeasti alkaa uudistaa ja raikastaa sisustusta. Mä oon miettinyt pääni puhki, että minkälaiset (tai lähinnä väri ja kuossi on ollut hakusessa) verhot keittiöön? Ja mitä väriä olohuoneen sisustukseen tehosteeksi, tyynyihin ja peittoon?
Eilen palat loksahti kohdilleen, ja kaikki on nyt selvää... Pitäis vaan nyt päästä ostamaan kankaat, osan jo tilasinkin. :) Keittiön verhosta tulee valkoinen (yllättäen, sillä alkuperäis suunnitelma oli ruskea), mutta mukaan tulee vähän muutakin väriä, jotka napataan olohuoneen puolelta. Olohuoneen tehoste väriksi tulee beige (hieman kylmempi sävy, vähän harmaaseen päin). Knakaat tilkkupeittoon olen jo löytänyt, osa on jo tilattu, osan tilaan myöhemmin.


Suunnilleen tämän näkönen peitosta pitäisi tulla, muutama kuossi vaihtuu, mutta peiton sävy on tämä. :)

Lisäksi pääsä on sata muuta ideaa... Ihan ensin on kuitenkin ommeltava pojalle tilkkupeitto, sen olen luvannut jo aikoja sitten. Sen värit ja teemat napataan pojan huoneesta, joten luvassa on ainakin pääkalloja! ;) Ja kun saan sen projektin valmiiksi voisin laittaa lasten huonesta kuvia tänne blogiin.
Huoh, tää on taas tätä aikaa, kun haluis tehdä niin hurjasti, että ei oikeen ees enää tiedä mistä alottais ja mitä teksi...
Lisäksi olin ajatellut, että tänä vuonna alottaisimme pikkuhiljaa loputtomalta tuntuvan remontin edes yhdestä huoneesta... Mutta nyt kun se koiranpentu on tulossa taloon, voimme unohtaa remontit, ja keskittyä vaan tähän sisustus puoleen. Luultavasti kun meidän koira kasvaa pentu ajan ohi, saamme uusia lattiat ja varmaan lukuisia muitakin pintoja... Sitä aikaa odotellessa! :)


Tässä kuva ihanasta pikku koirasta, ei ole meidän pentu, se ei vielä ole syntynyt, mutta rotu on sama. :D

Apua, kun pitkä sepustus tästä tulikaan, jaksaakohan tätä kukaan lukea! :O Mutta nyt kun sain taas ajatukset käyntiin taidan hipsiä ompelukoneen ääreen ja alottaa leikkaamaan tilkkuja siihen pojan peittoon. :)

-Heini-

6 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Kiva kun postailit juttuja :) Mäkin mietin kevään sävyjä, tää musta kaipaa PALJON piristystä kesäks.
Juuson peittokuvaa odotellessa... Hyvää uutta vuotta sinnekin! :)

Maaka kirjoitti...

Mukava oli juttujasi lukea.

Mä oon nauttinut kans tästä joulun ajasta. parasikinä, oon myös ajatellut. Ollaan vain oltu, ei stressattu menemisillä eikä käskemisillä. Pain se arki alkaa. Iskä oli tänään ekaa päivää töis. To kouluun ja meillä on rytmi tosi pahoin hukas, lähempänä puol yhtätoista :S Tänään koittelin herätekllä ennemmin, huonolla menestyksellä, mutta yhdeksältä sain ylös. On siinä vie matkaa puol kasiin!

Menestystä unikouluun. Mä jahkaan viekin sen vieroituksen kans, pitäis, pitäis. Mut se on niin hankalaa ja työlästä. Sitä kun ei saa pois ja kiusaa vain tekee jos itkevää lasta Sylis pitää ;/ Mutta pitäis.

No ainakin pitäis mennä itte nukkumaan että pääsis aamulla ylös :D

Jonna kirjoitti...

Täällä kans on oltu niin lomatunnelmissa ja nukuttu aamusin pitkään, voi että niin ihanaa ettei oo aamusin kiire mihkää :)

Tulee ihana tilkkupeitosta..onks ne vaikeita tehä?

heini kirjoitti...

Anna, onko sulla jo joku väri mielessä kevääksi/kesäksi?
Peitosta tulee kuvaa, kunhan saan jotain aikaan... Inspiraatio on kadonnut täysin, iltasin en oo jaksanut tehdä mitään, joten tilkutkin on vielä leikkaamatta. :-/
Maaka, juuri niin täälläkin on ollut, ensimmäinen joulu, kun ei oo stressattu menemisillä, kotosalla enimmäkseen oltu omen perheen kanssa. <3 Tsemppiä teille arkeen paluun knassa! Ja vierotuksen suhteen, kun sen päätät alottaa. Meillä lapset onneksi lopettanut aivan itse tossa ennen vuoden ikää, että ei oo tarvinut sitten vierottaa. Vaikka nukkumista asia ei oo auttanut sitten ollenkaan. :-/
Jonna, Tilkkupeitot on oikeesti helppoja tehdä, jos ei oo liian tarkka. Mulla ainakaan ei nurkat tuu ihan kohdakkain, mutta ovat sitten ainakin itsetehdyn näköisiäkin. ;) Ja mä en tosiaankaan oo jaksanut mitään käsin tikkauksia tehdä, vaikka kauniipia tulee, jos jaksaa tikata käsin. :)
Ihan yksinkertaisia malleja, jos suoraan osaa omella, onnistuu kyllä! :D

-Heini-

Cecilia kirjoitti...

Löytyi taas kiva blogi. Mukava lukea suunnitelmaasi, minulla vähän sama juttu että ajatukset ja suunnitteleminen "häiritsee" yö unia! Sulosen näkönen uusi perheen jäsen teille tulossa, toivottavasti ei ole samanmoinen tuholainen kun meidän kääpiöpinseri poika!

heini kirjoitti...

Tiina, tervetuloa. On ihanaa saada uusia lukijoita, ja kommentteja blogiin. <3

-Heini-