tiistai 17. elokuuta 2010

Koululaisen huone ja wanha pulpetti

Nyt oli sitten se päivä, meidän esikoinen aloitti koulun tänään! Niin reippaana poika lähti aamulla kouluun. Ja niin iloisena ja reippaana tuli kotiin, uusi aapinen ja lukujärjestys repussaan! <3

Siksi ajattelinkin tänään esitellä meidän koululaisen huoneen! Sillon vuosi sitten kun me tänne muutettiin pojan toivomus oli saada pääkallohuone, joten sellainen me hänelle tehtiin. :)




Pääkallot ei oo ihan mun juttu, ja varsinkaan nuo spidermannit ei hivele silmää, mutta pojat olkoon poikia! ;)


Hyvänyönenkeli ja viirit ovat itse tehtyjä, kun myös pääkallo aiheinen tilkkupeitto. :)


Tämä pulpetti on meidän vanha. Aikoinaan kun mun mummi oli koululla siivojana, se sieltä ostettiin 5markan hintaan. :)
Pulpetin kansi oli kirkkaan punainen ja penkki keltainen. Hioin ja maalasin sen ihan juuri, ja sain sen valmiiksi juuri ennen koulun alkua! Hetken mietin maalaanko koko pulpetin valkoiseksi, mutta halusin kuitenkin jättää puuiset jalat näkyviin. Tuo semmoista poikamaista rouheutta tuo vanha puu. :) Tuon punaisen "Croksin" ei ole tarkoitus olla tuolla pulpetin alla! :D


Kannen sisäosan maalasin liitutaulumaalilla, jolloin siihen voi kirjotella ja piirrellä, ja sopii näin huoneen väreihinkin. :D


Huoneessa on vielä tapetit, jotaka sinne itse valitsin noin 10-vuotta sitten, kun se oli vielä mun huone. Ei oikeen mun makuun enään, ja meidän pienimmäinen on niitä ruvennut lahjakkaasti repimäänkin, joten tapetit lähtee vaihtoon pian... Yksi mahdollinen tapettikin on jo löydetty, joten tapetointi urakkaa odotellessa! :)

Toivon onnea ja enkeleitä kaikille koulutiensä alottaneille! <3

-Heini-

Ps. Arvontaa luvassa pian! Vuoden olen jo blogia pitänyt, joten sen kunniaksi... :)

19 kommenttia:

Niina kirjoitti...

Kiva pääkallohuone!:D
Mulla työnalla sama pulpetti,älytön hiomismäärä enkä jaksa kauaa kerralla,kun pääsis jo sutimaan!:D
Kiva idea laittaa liitutaulumaalia kannen alle!

Nilla kirjoitti...

Äntligen! Har väntat på att få se bilder på hur det blev :) Fint! En skolpojke behöver nog en stor pojkes rum :)

P.S Jag är såååå glad att jag inte behöver ha Spiderman hemma ;D ;D

Kram Nilla

Hannele/Täyttä Elämää kirjoitti...

Hieno! Mulla on tuollainen ikuisuusprojekti, mies uhkaa vähän väliä polttaa sen pois tieltä ;)
Piti siitä perjantaista vielä laittaa että jos nyt kaikki menee nappiin ja päästään kaverin kans sinne Honkasaloon niin tullessa on tarkoitus käydä Juthbackan markkinoilla :)

heini kirjoitti...

Kiitoskia! Olen kyllä itse tyytyväinen lopputulokseen. :)

Maija: Mä en hionut kaikkia vanhoja maaleja pois, hioin vaan vanhan maalin pinnan kunnolla rikki, karheaksi ja sitten kolme maalauskertaa päälle, niin tulos oli ihan hyvä. Tietenkin, jos haluaa olla perusteellinen, on kaikki vanha maali poistettava... Mä olin vaan vähän laiska! :D Ja voin kertoa, että mullakin kesti noin vuoden, että sain tämän homman tehtyä. :)

Nilla: Hämähäkkimies on kiva kaveri tuolle koulupojalle, sen kanssa on kiva painia kellarin lattialla, ja on sen kanssa joskus nukuttukkin. :)Mutta olohuoneeseen sitä ei saa tuoda! :D

-Heini-

Miia kirjoitti...

Onnea koulutielle! Pulpetti on ihana. Minäkään en yleensä jaksa hioa maaleja pois vaan tykkään karhentaa. :)

heini kirjoitti...

Hih Hannele, meilläkin on mies välillä naureskellut näille projekteille, kun ne vähän tahtoo venyä... Suraavaksi edellisen asunnon varastosta pelastamani hylly vuorossa. Se oli siellä varaston seinällä koko se aika, kun asuttiin siellä, mutta kun muutettiin halusin sen mukaan ja sanoin sen kunnostavani. Nyt se on odottanut reilun vuoden autotallissa kunnostusta, mutta pian pian. ;)
Voi mä jo niin odotan perjantaita, huomanna varmista kaikki viimeiset jutut, jotta pääsisin varasti Mallalle. Toivottavasti nähdään siellä! :)Niin, ja Juthbckan markkinoilla myös, sinne on pakko päästä! ;)

Miia, hyvää jälkeä saa karhentamalla, niin miksi tehdä suurempi työ? ;D

-Heini-

Sirkka kirjoitti...

Onnea pojallesi koulutiellä ja ensimmäisen lukuvuoden aloitukselle!
Pojan toivekkin toteutui..aivan ihana tuo kahdenistuttava pulpetti ja niin tunnearvoinen,hyvä idea tuo kannen sisäosa liitutauluineen,
kaunis kokonaisuus!
Reppukin sopii hyvin sävyineen.
Kaunis viiri sekä tilkkupeitto, erittäin onnistuneita, olet taitava ja aikaansaava, hienoa!

Kaunista elokuuta!

jenni kirjoitti...

Meillä on samanlainen pulpetti, jossa tytär eilen teki ensimmäiset läksynsä :) Olen saanut pulpetin 5-vuotislahjaksi ja kunnostettiin se tytöille pari vuotta sitten.

Jonna kirjoitti...

Ihana pulpetti! Tuollasen tahtoisin kans :) Kyllä tuolla huoneessa kelpaa koululaisen tehdä läksyjä :) Mukavaa viikkoa ja arvontaa odottelen ;)

Anna kirjoitti...

Oiiiih!! Siitä tuli just niin ihana kun oletinkin! <3 Aivan mahtavan nätti koko huone :) Kyllä on nyt Aaro kateellinen!
Treffaillaan viikonloppuna jos joudatte!

heini kirjoitti...

Kiitoksia ihanista kommenteista! Piristävät kovasti, tästä saa potkua taas seuraavaan projektiin! :)
Anna perjantaina oon lähdössä blogitapaamiseen Ilmajoelle. Lauantaina luultavasti käymään Juthbacka-markkinoille. Sunnuntaina? ;)

-Heini-

malla kirjoitti...

oi tykkään tuosta pääkallotilikkupeitosta!!!ja kivan matonki olit löytäny...tää on hauskasti toteutettu pääkallohuone!mitähän se meiän onni alakaa haluamaan kun vähän kasvaa?!:)dinot on nyt in!

heini kirjoitti...

Kiitos Malla! Tyytväinen olen kyllä nyt itsekkin huoneen tunnelmaan... Ei paha pääkallohuoneeksi! :D Onnellinen oon, että poika ei valinnut sitä spidrman teemaa kuitenkaan! :)
Huomenna nähdään! :)

-Heini-

Maaka kirjoitti...

Toi pääkallotilkkis on edelleen huippu! :) Ja pulpetti mahtava!
Joo eipä isompien poikien huoneita enää sisutellakaan suloisella vaaleansinisellä :D Ja pääkallokuvio on spidermanin sijalla paaaaaaaaaaaaaaaljon parempi :DD sisutuksellisempi ainakin. Meillä on trkoitus ottaa kans poikien huone syksyn mittaan työn alle... koitan nyt vaan miettiä mihin kootut legorakennelmat laittais... hyvä olis saada pölytäkin suojaa ja ainaki kasaa ja mahdollisesti esille, mutta piiloon :)

Kati kirjoitti...

Hei!

Piti heti vastavierailulle ja kyllä mää nyt juutuin ihan vakkari lukijaksi!
Kiva huone pojalla, sopivasti tuota pääkalloa ja kuitenkin sopivan "neutraali" että menee varmaan tekstiilejä vaihtamalla monta vuotta kun lapsilla kuitenkin mieli saattaa teemasta muuttua.
Meillä kans olis Nöpiksen huoneen remppa tulossa vaikka ei me taideta raaskia siirtää vielä noin pientä omaan huoneeseen. Ajateltiin laittaa maalit seiniin eikä tapettia koska varmaan monet kerrat on vielä seinät piirretty ja väritetty täyteen. Sitten kun on vähä isompi, ehkä koulu ikäinen, saa itse valita tapetit jos lupaa olla sottaamatta niitä. ;.)

malla kirjoitti...

Heini! kiitos viimesestä:)oli kiva tutustua!

heini kirjoitti...

Ooh, kiitos itsellesi! Oli niin kivaa käydä teillä ja tutustua sinuun, ja kaikkiin ihaniin naisiin. Ja nähdä teidän NIIN kaunis koti ihan oikeasti!

-Heini-

pampula kirjoitti...

Moikka Heini! Eksyinpä mukavaan blogiin. Onnea pienelle koululaiselle koulutielle. Meillä vanhin meni jo kolmoselle..aika juoksee niin ettei meinaa perässä keritä :)

heini kirjoitti...

Tervetuloa Kati ja Pampula! Ihanaa saada uusia lukijoita! :)
Totta puhut Pampula, aika menee aivan liian nopeaan. ;)

-Heini-