tiistai 13. lokakuuta 2009

Portaiden alta....

Noh, vihdoin siirryn sinne alempaan kerrokseen, jossa on niin paljon tehty viime aikoina... Tosin ensin (ennen sitä suurta kellarihuonetta) esittelen teille huoneen, johon saavuttaan, kun tullaan portaat kellariin, takkahuoneen. Tämä ei siis ole se huone, jota olemme remontoineet. Tämä on huone, jonka olen sisustanut lämmöllä ja rakkaudella! <3 Tämä on jollain tapaa kaunein huone, viihtyisin huone... Kuin pesä, pieni ja lämmin.
Se oli kyllä vaikea sisustaa, koska pienessä huoneessa on ovia joka seinällä sekä iso takka, ja vielä ne aika isot portaat.Tämä takka on suoraan portaita vastapäätä, ensimmäinen asia, jonka näkee, kun kellariin saapuu, kodin sydän.Tämä Singerpöytä on takan vieressä. Se on mökiltä tuotu, oikea aarre!Tässä viihtyisä lukunurkkani, myös tämä tuoli on tuotu mökiltä. Hyllyllä tuolin yläpuolella on kaikki Tilda kirjani. Tuo hylly on kyllä tarkoitus joskus vaihtaa, haluaisin sellaisen vanhan harmaantuneen lankun, johon saisi kaikki rakkaimmat kirjat riviin. :) Valkoinen jakkara on ukkini valmistama saunajakkara, se sai valkoisen maalin pintaansa ja pääsi pieneksi pöydäksi tuolin viereen. <3Ja tämä sänky on takkaa vastapäätä, portaiden alla. Sänky on mun vanha, ajalta, kun asuin kotona. Se oli jo joutumassa ekoroskille, kun päätin kokeilla, josko se mahtuisi tänne nurkkaan portaiden alle... Ja mahtuihan se juuri ja juuri! Nyt se on pedattuna näin, vielä lisääkin tyynyjä voisi olla. Täällä voi istuskella saunan jälkeen ja esikoisemme on nukkunutkin täällä, ollut ikään kuin retkellä. ;)

Nyt kun tämäkin huone on sisustettu, siellä viihdytään paremmin. Se ei ole vain pukeutumishuone ennen saunaa ja saunan jälkeen, vaan täällä voi viettää iltaa takkatulen ääressä, lukea kirjoja ja viihtyä! <3

Ehkä seuraavaksi pääsette jo kurkistamaan sinne kellarihuoneeseen, josta olen jo niin paljon kirjoittanut... :)

-Heini-

2 kommenttia:

Nilla kirjoitti...

Tack för senast!

Så mysiga bilder men ännu mysigare i verkligheten :) Så J har redan hunnit sig på att sova där nere? Kunde väl nästan tänka mig att den lilla busen skulle gilla att vara där :)

Köpte en gammal dörr idag, som ska vara till vårt sovrum och ett gammalt pottskåp, färdigt vitt och nött! T började säga att jag kommer aldrig att få lagat skåpet som jag har haft på terassen hela sommaren... Hmm... Har haft två problem med det skåpet, först var det motivationen, sen var det tiden och ja kanske lite motivation som fattades ännu? :) Men nu får vi ju iaf ett skåp dit upp som jag inte behöver röra ett finger för heller!

sköt om er!

Kram Nilla

heini kirjoitti...

Kiitos, totta kyllä et valokuviin on vaikee saada sitä oikeaa tunnelmaa, ja kellarissa on vaikee kuvata, kun sinne ei tuu luonnonvaloakaan ollenkaan.
Itse mä oon kyllä tosi tyytyväinen tohon takkahuoneeseen. Se on ollut tosi epäkäytännöllisesti sisustettu niin kauan, kun muistan, mutta nyt se sai mielestäni arvoisensa sisustuksen ja siinä on kaikki mitä me haluttiin, istumapaikkoja, laskutilaa ja silti hieman avaruuttakin. Ennen se oli ahdas ja huonekalut oli epäkätännöllisesti laitettu. Ja mikä parasta, me ei laitettu tähän huoneeseen rahaa ollenkaan, kaikki huonekalut on vanhoja. Tai, no petivaatteet ja helmalakanan + tyynyjä ostin sänkyyn, ja matto on vielä ostoslistalla. :)
Niin, ja haaveissahan ois joskus hioa lattia ja maalata/lakata se kuultovalkoiseksi. Ja portaat ja katto myös valkoiseksi... Eli hommaa riittäis, kunhan ois sitä aikaa ja jaksamista (täälläkin)!
Ja mä ymmärrän täysin, et työssä käyvällä kolmen lapsen äidillä ei oikeen riitä aika ja motivaatio noihin huonekalujen kunnostus hommiin! :)
Odotan innolla, että pääsisin näkemään sen vanhan oven, kuulostaa ihanalle! Ja se kaappi... ja kaikki muukin! <3

-Heini-