maanantai 13. elokuuta 2012

Kuumetta...

Remontti kuumetta on ilmoilla... Mä en tiedä mikä vaihtelun vimma tää on, vai onko tää vaan syksyä, kun tekis niin mieli uudistaa kotia! Siis kaikki tähän asti remontoitu on OK, ja tykkään, mutta lisää lisää, paljon lisää tekis mieli. Meillähän riittää tätä ei remontoitua aluetta vaikka kuinka, niinkun kaikki makkarit on vielä laittamatta, takkahuone, eteinen, kellarin wc, portaikkokin on vielä kesken, kuin myös keittiö jne...

Mutta nyt on tullut kauhee lattiakuume(kin)! Mä haluisin niin uudet lattiat tänne. Valkeaa valkeaa... Meidän huoneessa lankkulattia maalattais valkoiseksi ja muualle yläkertaan kuultovalkeaa laminaattia. Jotkut pitävät hulluna, jos parketin päälle laittaa laminaattia, mutta me ei koira- ja lapsiperheenä todellakaan haluta laittaa parkettia todetaksemme, että vuoden kuluttua ollaan taas ihmettelemässä, että mitäs nyt tehdään, kun lattia on taas pilalla. Ensin vähän mietittiin sitä, että jos hiottais ja maalattais kuultovalkoiseksi nykyinen parketti, mutta vuosi kun oltiin asuttu todettiin, että ei se vaan kannata, koska vuodessa ne lattiat olivat kärsineet aikas tavalla. Naarmuja, naarmuja... Valkokäsitellyssä lattiassa ne naarmut näkyvät vielä paremmin, kun lakatussa.
Joten valkoista laminaattia haikailen, jotain tällasista ehkä...Kellarissahan meillä on valkoinen laminaatti, vähän semmonen vanhan tyylinen. Mutta ylös taas haluaisin ehkä erilaisen... Tässä näet kuvaa meidän kellarista, vaikka kuvat aika huonolaatusia (mulla tosiaan oli huono kamera tuolloin!).

Ja sitten makuuhuoneet on remonttisuunnitelmien kourissa myös. Tällä hetkellä ne ei sisustajan silmää hivele, tapetit ehtaa 90-lukua. Juuri nyt on makkarit muutenkin sekasin, kun keväällä äkki muutettiin nuorempi poika esikoisen kanssa samaan huoneeseen, kun kaksi pienempää evät tahtoneet saada illalla unirauhaa, kun olivat samassa huoneessa. Nyt on sitten pojat pienemmässä huoneessa, tyttö taas yksin isommassa lasten kammarissa. Ollaan kyllä harkittu, että esikoinen vois muuttaa yksin kellariin, jossa meillä nyt leikkihuone, ja pienemmätkin sais sitten omat huoneet. Alkuperäis suunnitelma tässäkin oli erinlainen, että me aikuiset mentäis kellariin ja sillon jokainen lapsi saisi oman huoneen ylhäältä. Mutta tässä suunnitelmassa vastaan tuli se, että me ollaan myös suunniteltu jo kaksi kesää että tehtäis lasikuisti meidän terassille. Sinne taas kuljetaan meidän makkarista, joten ei me tästäkään haluta luopua. :) Suunnitelmia, unelmia, haaveita ja  kallista, kallista, kallista... Raha kun ei kasva puussa, tyydyn haaveiluun toistaiseksi. Jos nyt ensin vaihdettais ne makkarit ja sitten hiljalleen ruvettais niitä remppaamaan. Aloittaen teitenkin meidän huoneesta! :)

Unelmien täyteistä ja haave rikasta viikkoa teille!
-Heini-

Ei kommentteja: