maanantai 5. huhtikuuta 2010

Pastellinen tilkkupeitto ja pikkuinen pupu

Pääsiäinen alkaa olla loppusuoralla, hyvä niin, että saadaan herkuttelutkin loppumaan. :) Lapset kävivät trullina lauantaina, ja karkkisaalis oli iso, vaikka ei me pitkää lenkkä edes tehty. Täällä on sitten syöty karkkia ja suklaamunia, yksi rahkapiirakkakin ollaan leivottu, ja pian sekin on tuhottu. :) Mukava pääsiäinen kotona rakkaiden kanssa! <3

Ennen pääsiäistä ompelin meille pienen pupun, pitkänäperjantaina ompelin sitten vaatteet. Juuri pääsiäiseksi sain siis pupun valmiiksi. :)


Tässä siis meidän oma pääsiäis pupu... tai kevätpupu, enhän sitä nyt pois laita, kun se vasta valmistui ja sopii sisustuksenkin väreihin aika kivasti nyt. :)Ja tässä sain nyt vihdoin kuvattua meidän uusimman tikkupeiton.


Se on kovin pastillinen, kirjava, ja tehty jämä kankaista ja yhdestä vanhasta pussilakanasta. Ensimmäinen peitto, jonka olen ommellut vaan niistä kankaista, joita omista varastoista löytyy. Ensimmäinen peitto, joka on ommeltu vauhdilla, vähän huolimattomastikkin... Mutta kuitenkin mä tykkään siittä, se on aika söpö epätäydellisyydessään, ja pastillisissa väreissään. :)Taustapuoli on vihreä/valko raidallinen.


Aluksi se oli tarkoitus olla lapsille matonkorvikkeena, lapset kun aina istuivat ja makoilivat maton päällä tv:tä katsellessaan, ja nyt kun meillä on tuo koiranpentu, niin matot on otettu toistaiseksi pois lattialta. Nyt on kuitenkin käynyt selväksi, että jos joku haluaisi istua lattialla saa hän villin leikkisän koiran kaverikseen... Joten tämä saa nyt olla meidän kevät peitto olohuoneeseen. :) Kesäksi valmistunee uusi, joten kesällä tämä sopisi vaikka retkipeitoksi. :)


Kuvissa värit ehkä vähän vääristyvät, mutta tässä ovat lähimpänä todellisuutta.

Mukavaa pääsiäisen loppusuoraa, ja leppoisaa arkeen paluuta.

-Heini-


10 kommenttia:

Anna kirjoitti...

IHANA!! <3 sä oot tosi reipas ku jaksat aina iltaisinki ommella. Ei mun voimat riitä mihinkään tuollaseen. Huoh.
No jos sitä virtaa alkaa tässä pikkuhiljaa tulla taas kun kesä lähenee!

Nätti tuo pupukin, tuollasta en ees lähtis kokeileen näillä ompelutaidoilla :D

Jonna kirjoitti...

Voi ihana pupunen ja peitto kans! On se ompelu vaan kivaa puuhuu, itelle pitäs jostaki taas löytää se potku siihen hommaan, päässyt laiskistumaan :) Kiva että teillä myös pääsiäinen sujunut kivsti, täällä myös rennosti! Mukavaa viikkoa!

heini kirjoitti...

Kiitos! Anna, se ero onkin se, et mä oon kotona, ja sä töissä... Jos mä kävisin päivät töissä, illat hoitaisin kotia ja lapsia, en varmaan jaksais sit enään mitään ylinmäärästä... Ja toisekseen en mäkään kovin useesti ompele, en jaksa niin usein, kun haluisin. :) Ja pupu oli ensimmäiseni, pupu oli helppo ommella, valmistui yhdessä illassa, mutta vaatteet on ne, jotka mä saan aina ommella ja purkaa, ommella uudelleen. Vaatteita en osaa ommella, ne on mun mielestä ne vaikeimmat näissä Tildoissa, vaikka ohjeet onkin aina tosi selkeet. En vaan ymmärrä! ;D
Jonna, kovasti on vaihtelevaa täälläkin tuo ompelu innokkuus, välillä tekis vaikka mitä, tämä peittokin valmistui parissa illassa (tosin se kyllä näkyykin tästä), mutta välillä taas takkuaa eikä huvita ollenkaan... :) Ja tehän ootte tehnyt niin paljon kaikkea muuta, aina ootte niin ahkeria siellä! ;)

-Heini-

Maaka kirjoitti...

Suloinen pupu ja kaunis kesäinen tilkkutäkki!

mea kirjoitti...

tuo täkki on ihana! :)

Iida Emilia kirjoitti...

No todellakin on söpö tuo tilkkutäkki!!! Ja pupu myös :)

Kadehdin kyllä kaikkia ompelutaitoisia ;) Itse en kertakaikkiaan saa mitään ompeluksia aikaiseksi!

heini kirjoitti...

Kiitos Iida Emilia. Sulla on kyllä sitten taito sisustaa todella kauniisti! :)

-Heini-

Sirkka kirjoitti...

Pupu tosiaan voi olla ain esillä, eikös ne luonnossakin ole..
pupusi on kaunis.
Samoin katsoin tilkkutäkin värisävyjä ja kuvioita, kokonaisuus miellytti minua, aivan ihana!
Siinä on kaikki ihastuttavat sävyt!
Erittäin onnistunut kokonaisuus.

Iloa ja onnellisuuden tunnetta kevään päiviisi!

heini kirjoitti...

Kiitos Sirkka ihanista ja kauniista sanoista. Iloa ja onnea toivon sinunkin kevääseen! <3

-Heini-

sanna kirjoitti...

Ihana pupu! Ja suloinen tilkkupeitto.
Olen kyllä ihan myyty tuosta pupusta! SE on niin hellyyttävä.
Olet taitava omepelija!