maanantai 30. marraskuuta 2009

Pikkujoulun ja ensimmäisen adventin tunnelmia

Pikkujoulu meni mukavasti oman perheen parissa, ja perinteekiskin on jo ,muodostunut, että mun vanhempien luona käydään pikkujouluisin. Äiti tekee kaikille hyväpussit, joista löytyy aina mandariini, jouluomena, piparkakku-ukko ja makeisia. :) Perinne alkoi, kun me oltiin lapsia, sillon meidän mummu teki meille hyväpussit. Ja kun mummu kuoli, äiti jatkoi perinnettä, meillä hyväpussit ilmestyivät pikkujoulukuusen alle, kun me oltiin saunassa, tonttu ne sinne toi. :)


Meillä lapset vei sitten lauantaina illalla portaille pienen korin, jossa oli pipari tontulle ja lasten kirjoittamat kirjeet joulupukille, paljon sytyttelimme kynttilöitäkin, jotta tonttu löytäisi. ;)

Sitten laitettiin pikkujoulukuusi ja mentiin saunaan...(kuva on otettu sunnuntaina, joten siinä on mukana advetti kynttelikkö)

Ja mitä ihmettä? Kun saunasta tultiin tonttu oli hakenut kirjeet portailta... Lapsilla oli ihmettelemistä! Esikoisemme kummasteli, että tonttu oli vienyt korinkin!
Mutta kori löytyikin pian kuusen alta, ja oli korissa pienet yllätyksetkin lapsille. <3


Ensimmäisenä adventtina oleilimme kotona perheen kanssa, simme vieraita ja ulkoilimme. Ihana joulunajan aloitus, kotikin alkaa näyttää mukavasti jouluiselta! <3

Tämän 69cm pitkän tonttu tytön ompelin viime viikolla, nyt se odottelee joulua kanssamme. Kaavat piirsin itse, tildan kaavoja apuna käyttäen, himan vaikutteita myös maileg tontuista. ;)


Ja ajatella huomenna on jo joulukuu, tästä se odotus oikeasti alkaa! :)

-Heini-

4 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Ihania juttuja! <3 ja kiitos eilisestä!

heini kirjoitti...

Kiitos teille, toivottavasti pian nähdään uudelleen. :)

-Heini-

Anonyymi kirjoitti...

Tuosta hyväpussi perinteestä-niitä on varmaan tehty jo ennen kuin minä tulin kuvioihin siis kuuskyt-luvulla. Äippä ne on aina halunnut tehdä ja minulle se on ollut enemmän stressi. Aina ne kuitenkin on kasattu ja nyt ymmärrän, että niin se on pitänytkin olla. Ihanaa että muistat meidän pikkujouluperinteen- saunan- pikkujoulukuusen- hyväpussit ja koko perheen yhdessäolon. Kyyneleet silmissä;) Ukki

heini kirjoitti...

Niistähän ne lapsuusmuistot syntyy, tavoista ja rutiineista, juhla hetkistä perheen kanssa. Siksi oon halunnut jatkaa perinteitä omalla tavallani, että midänkin lapset sitten aikuisena muistais ne ihanat perinteet, mitä liittyy joulunaikaan. ;)
Ja sieltähän se varmaan juontaa lapsuudesta juurensa, että mä oon tämmönen jouluhöperö. :D

-Heini-