torstai 29. marraskuuta 2012

Hipsula ja Joulupossu

Hiiri pieni Hipsula
joulua odottaa innolla.
Vaan tiedätkös mikä Hipsulaa
oikeasti ilahduttaa?
Se on Rauha, Rakkaus, Kiltteys,
ei kuulu lapsille ilkeys.
Täällä se nyt istuu, ihmettelee,
lasten leikkejä kuuntelee.
On Tonttu Touhukas ystävä sen,
saa aina kuulla ilot, surut lasten leikkien.
Muistakaahan kiltteinä olla,
on mukavaa aina hänellä jolla, 
luonnistuu hyvät tavat
sekä kauniit sanat.
Sen muistaa sitten Hiiri pieni Hipsula
tontullekkin kertoa,
siittä kuulee myös Joulupukki,
tuo meille rakas vanha ukki. 


Viime lauantaina muutti meillä Pieni hiiri Hipsula tuomaan lapsille sitä joulun odotusta ja pientä jännitystä. Aamulla löysivät Hipsulan olohuoneesta kirje kädessään. Kirjeessä luki tuo runo, ja voi stiä jännityksen määrää. Vanhin lapsista ei ihan menannut uskoa koko hommaa, mutta halusi uskoa kuitenkin, ja kyllä Hipsula sitten hyväksyttiin tontun kaveriksi meille. :)
Täällä se Hipsula nyt sitten istuskelee, ja meitä muistuttelee tulesvasta joulusta. Itse olin ajatellut ommella hiirulaisen, mutta ajan puutteen takia sen kävin ostamassa, mutta runon keksin itse yön pimeinä tunteina. :)

Samalla otin esiin punaiset peitot, tyynyt ja kynttilät luomaan sitä lämpöistä tunnelmaa. Ja meidän rakas Joulupossu löysi taas paikkansa olohuoneesta. Aluksi oli tarkoitus, että possu olisi vain joulukoriste ja pakkattaisiin muiden koristeiden kanssa kesäsäilöön, mutta kuka olisi raaskinut possuressua varastoon viedä? Lastenhuoneessa se on saanut asustaa kesän, mutta nyt pääsi taas näytille ja kaikkien halittavaksi. :)

Itse en ole vielä löytänyt joulufiilistä. En tiedä jos se johtuu kiireestä ja stressistä joka juuri valtaa arkea, mutta toivon sen pian löytyvän. Aiempina vuosina olen aloittanut tosi aikasin joulun suunnittelun, järjestelyn ja pienet puuhat. Nyt en ole oikeen edes aloittanut. :(

Viime viikonloppuna haettiin joulutunnelmaa meidän kaupungin joulunavajaisista. Pienimmät pääsi ratsastamaan ponilla ja tonttujakin nähtiin.

Jos tänä viikonloppuna löytis se lämpö sydämmeen, kun vietetään pikkujoulua lasten kanssa. Huomenna virittelen kaikki jouluvalot ja jotain koristeita voi jo ottaa esille, ja kalenterin tietenkin. :) Lumi toisi sen suurimman jouluntunteen, joten sitä odottelen... mutta ensimmäiset joulutortut ainakin paistetaan, kuunnellaan joulumusiikkia, kirjotetaan jolupukille kirjeet, saunotaan ja odotellaan tontua, joka sitten vie pukinkirjeet, kun me saunotaan, ja on se tavannut pienet paketitkin jättää. :)

Valkeaa ja tunnelmallista pikkujoulua teille!
-Heini-

1 kommentti:

mia kirjoitti...

Hej Heini! Nu kan jag börja läsa din blogg :) H.Mia