lauantai 25. helmikuuta 2012

Remonttikuumetta....

Tänään nukuin aamulla pitkään, mutta silti olo ei ollut levännyt.... Oisko nyt joku flunssa tulossa, kuin kurkku on vähän kipee ja nenä vuotaa, olo on tosi vetelä ja väsynyt.


Kuumettakin on, remonttikuumetta nimittäin! :) On tullut kauhea kipinä saada remontoitua makuuhuone! Kovasti oon miettinyt tyyliäkin ja se on vaihdellut ihan romuromanttisesta maalaisromantiikasta täysin moderniin. Nyt ois varmaan joku välimuoto siittä mieleen... Mustavalkonen värimaailma mielyttäis. Lattiat on lankkua ja ne tulemme hiomaan ja maalaamaan valkoiseksi. Löysin jo pari mieluisaa sisustelurekvisiittaa jota voisin käydä ostamassa, mutta taidan malttaa vielä mieleni, sillä ensimmmäisenä ostoslistalla on kuitenkin UUSI SOHVA! Siihen säästetään nyt rahaa, se on ihan pakko saada pian! Tiedän jo minkälaisen haluan, tummanharmaa, iso kulmasohva, kankainen. Ja remonttirintamalla taas, portaikko tulee ennen makkaria. Sinne on jo ostettu maali, valkoinen, jolla portaat ja kaiteet maalataan. Tepetti on täysin rikki portaikon alaosasta, joten sinne sitten pitäis löytää kiva tapetti. Panelointikin ois kiva, mutta samalla tapetilla/panelilla jatketaan alakertaan takkahuoneeseeen, joka on tuolla portaiden alapäässä. En vielä tiedä, katsotaan, portaiden yläosa on maalattu harmaalla. Eli mikäli päädymme tapettiin sen täytyy passata tuon harmaan sävyn kanssa, jos paneliin päädmme siittä tulee valkoinen, teitenkin! :)

Hmm, mutta makkarin remontti siirtyy varmasti kesään, jos nyt keväällä saatais tuo portaikko laitettua. Ja sitten joskus olisi vielä se keittiö. Keittiö remontoidaan "pienellä" pudjetilla, eli kaappeja ja kaapinoviakaan ei varmasti vaihdeta vielä. Alotamme uudella lattialla, uusilla tasoilla ja kaakeleilla, uudella altaalla ja puuhella ja tiiliseinä pitäisi uudelleen maalata. Ja puuhellan kaakelireunus, on myös rikki, joten sen voisi samalla laittaa, ehkä pikku mosaiikkilaatoilla, harmaalla ehkä. Kaakelit varmaan saavat olla valkoiset, tasot ja lattia kuultovalkoista.

Tarkoitukseni oli kuvat tämän hetkistä tilannetta makkarissa ja portaikossa, mutta kamera on taas rikki, vaikka se välillä toimi... No, onneksi on synttärit pian tulossa, että oiskohan se kameran paikka... ;)
Jotain näinkin hurjaa tapettia voisin haluta tehosteseinälle, mutta sitten muut seinät olisivat aivan vaalean harmaat tai valkoiset, tapetin kuvion sävyistä riippuen. Lattiahan tulee valkoiseksi ja tekstiilit saisivat olla vaaleita, valkoisia, ehkä ripaus hopeaa! Huonekalut taas saisivat olla vanhoja, ja sängynpääty voisi olla vanha ovi. Naulakko ja iso runsasraaminen peili ja bligbling kattovalaisin. :)


Haaveluksihan tämä meni... Näistä asioista puhuttiin ja haaveiltiin jo kun tänne muutettiin ja edelleen samat haaveet jyllää. Ehkä jotain asioita on muuttunut haaveissa näiden vuosien aikana, mutta ei se haittaa. Ja vaikka tiedän, että tämä on monen vuoden projekti edelleen, niin haaveilu on hauskaa ja antaa voimaa tällaisina päivinä, kun mikään ei huvittaisi ja kaikki tuntuu tylsältä. Jos flunssa yltyy taidan hypätä sänkyyn peiton alle ja jatkaa haaveilua! ;)

Oletteko huomanneet miten paljon päivä on pidentynyt! Ulkona on valosaa melkeen kuuteen illalla ja aamulla töihin lähtiessä on jo taas valosaa, se tuntuu tosi ihanalta ja antaa valtavasti voimaa! Sieltä se kvät tulee kovaa vauhtia!

Auringon paistetta, hankien kimmellystä ja räystäistä putoilevia vesipisaroita, sekä keväisiä haaveita, niitä toivon päiviinne!

-Heini-

2 kommenttia:

Anna kirjoitti...

Sulla on aivan ihania haaveita, tykkään! Ja aikaahan on, ei se oo maailmasta loppumassa. Kaikki remppa tapahtuu aikanaa, ei siis ihan heti, ellei lottovoitto iske :)

heini kirjoitti...

Hih, niipäs niin. Lottovoitto jos tulis taitaisin palkata remonttimiehen tekemään HETIKAIKKINYT! :D Mutta taitaisinpas rakennuttaa ihan uuden palatsin itselleni myös, jos oikeen iso potti tulis. Vaan en tiedä voisko tästä sitten ikinä luopuakkaan, jos niin paljon rahaa ois. On muuten eilinen lotto vielä tarkistamatta... ;)

-Heini-