perjantai 26. marraskuuta 2010

Kiitokset

Ihan ensin haluan kiittää kaikkia, jotka jättivät ihania kommentteja edelliseen postaukseen! Ne todella lämmittivät mieltä!

Sitten haluan hehkuttaa, että ensimmäiset joulukoristeet on kaivettu esiin, tai enemmänkin! Kaikissa makuuhuoneissa on valot ikkunassa, kuin myös portaikossa suuri valkoinen tähti. Rakastan tuota portaikon tähteä, ja tunnelmaa portaikossa näin joulun aikaan. En voi lisätä kuvia edelleen, kun kone edelleen huollossa, mutta TÄSTÄ pääsette kurkkimaan viime vuoden tunnelmaa portaikossa. Aika lailla samoilla mennään, vaikka kuvien laatu tuon postauksen kuvissa oli surkea! Lupaan laittaa uusia kuvia, kunhan kone kotiutuu, ehkä ensi viikolla! :)

Myös ulos on laitettu valot pihan kääpiöjoulukuuseen. Olikohan se niin,kun viime vuonna väitin sitä Tuijaksi, kunnes isä korjasi virheen. :D
Se on mulle myös ehdoton joulutunnelman luoja, että siinä on valot! Hyasintinkin ostin, mutta se ei ole vielä avannut nuppujaan.
Lapsille piti myös käydä ostamassa jotin pikkuriikkistä, kun huomenna on pikkujoulu. Meillä on tapana, että lapset vievät joulupukin kirjeet ulos portaille pikkujouluna ennen saunaa. Ulos sytytetään vielä kynttilä ja viedään pari pipariakin tontulle. Sitten saunomisen aikana kirjeet ja piparit katoavat, ja tonttu jättää pienet muistiaiset tilalle. :)Huomenna on siis jännä päivä tiedossa. Täällä on myös joulunavajaiset, joten sinne mennään myös hakemaan jouluista tunnelmaa. :)
Onko teillä pikkujouluperinteitä, tai vietetäänkö teillä pikkujoulua?
Nämä meidän perineteet juontavat juurensa omasta lapsuudestani, joskin hieman muunneltuina versioina. Me jätettiin lapsena joulupukin kirjeet eteiseen pikkujoulun yönä, ja saunan jälkeen kuusen alta löytyi aina hyväpussit, joissa oli karkkia, mandariini, omena ja piparkakku-ukko. :)

Nyt minä lähden toimittamaan tontun virkaa, ja paketoin ne huomiset muistiaiset valmiiksi. Siittä jos mistä se joulumieli heräilee, kun pääsee paketointi puuhiin! :)

Ja teille rakkaat lukijat annan vielä vinkin ihanasta arvonnasta Mallan ihastuttavassa blogissa TÄÄLLÄ, ja kannattaa muuten kurkkia myös Mallan tunnelmallinen joulublogi!

Tunnelmallista pikkujoulua ja ensimmäistä adventtia!

-Heini-

3 kommenttia:

malla kirjoitti...

huomenta!:)

ihania joulujuttuja teille siellä!meillä kaikki lapset saa pienen paketin adventin kunniaksi.tänään on tiedossa siivousta ja loppujen jouluvalojen laittoa.pikkujoulua vietetään ens la esikoisen 18v.synttärien merkeissä.

Hanna kirjoitti...

Ihanaa joulun tunnelmaa ja ihana pikkujouluperinne. ♥ Meilläkin nyt pikkujoulua vietetty ja tonttu toi aamuksi pienet paketit pojille. ;)

Sari. kirjoitti...

Ihanaa kun olet taas kirjoitellut ♥

Teillä on ihana pikkujouluperinne, minusta on ihanaa kun vielä jotkut antavat lasten olla lapsia ja antavat uskoa tonttuihin ja joulupukkiin ♥

Meillä ei ole pikkujouluperinteitä, pikkuhiljaa ovat hioutumassa. Perheen pikkujouluja vietämme vain oman perheen kesken ja silloin laitetaan kuusi, tehdään joulutorttuja ja nautiskellaan glögiä, josta kukaan ei oikeastaan tykkää, mutta se on se huvittava tapa ;) Vasta kolmannet pikkujoulut tulossa, vietämme ne nyt maanantaina, hyvä tästä vielä tulee!

Halauksia ja ihanaa joulun aikaa ♥