tiistai 29. syyskuuta 2009

Vaatekaappi

Nyt on vihdoin vaatekaappi valmis, ja omalla paikallaan. :) Kaunis se on, mä tykkään! <3



Tää on ollut ihana päivä, piristävä. Me saatiin vieraita, ja sehän on aina mukavaa. Kun on kotona vaan lasten kanssa, on aivan ihanaa saada vieraita päiväsaikaan, kun saa itse juttuseuraa ja, kun lapsillakin oli leikkikavereita, aikuisetkin saivat istua rauhassa ja kaikki oli tyytyväisiä. :)

Tänään leivoin ihanaisia Marianne muffinsseja, kun kerran vieraitakin saimme! Herkkuja olivat, nam nam... ja kun, ne vielä olivat Greenganten ihanissa muffissivuuissa maistuivat vielä paremmilta! :) Niistä jäi valitettavasti kuvat ottamatta ja nyt ne on jo syöty. :D

Tälle viikolle kerroin suunnitelleeni monta ompeluprojektia ym., joten nyt on paras mennä jatkamaan, sillä vielä en ole tänään tehnyt mitään... Josko tämän illan projekti olisi ommella lintu tähän ihanaan häkkiin...




-Heini-

maanantai 28. syyskuuta 2009

Sydämellinen maanantai <3

Tänään tehtailin sydämmiä...



Kuvassa ne ovat hyllyssä, jonka maalasin joku aika sitten. Puunvärinen se oli... Nyt se on mielestäni paljon kauniimpi, valkoisena. :) Tässä kuvassa se on lattialla, ei ole vielä päässyt oikealle paikalleen kellariin, koska siellä seinien maalaaminen jatkuu...
Se tulee ompelupöytäni yläpuolelle, vaikka astiahylly oikeasti onkin. Keittiössä sille ei valitettavasti ole paikkaa, mutta uskon sen sopivan mainiosti myös neulatyynyjen, pitsien, nauhojen, nappien, saksien ym. tarpeellisten säilytykseen. ;)

Nyt sydämmiä on ripoteltu pitkin kotia, ne on ihania... Niitä tulee varmasti lisää! Tämä on minusta erityisen kaunis sydän, se pääsi kunnia paikalle olohuoneeseen, vitriinin kahvaan roikkumaan. <3



Sydämmellistä alkuviikkoa kaikille!
-Heini-

sunnuntai 27. syyskuuta 2009

Haahuilua

Jaa, nyt se viikonloppu meni taas jo... Jaa, mihin? Kai kaikkeen haahuiluun taas. Meidän piti koko viikonloppu vaan maalata ja laittaa kellaria, mutta ei me sitten paljoa siellä kellarissa olla tehtykkään.
Hmm, lauantaina saatiin maalattua seiniä, mutta sunnuntaina, kun ois pitänyt jatkaa, ja avattiin uusi maalipurkki alkoi ongelmat. Maali oli viallista, piti olla samaa valkoista maalia, kun edellinenkin purkki, mutta jo avatessa näki, että maali näytti enemmän harmaalta. Sitten testattiin seinään ja se maali olikin ihan läpikuultavaa, ei ollenkaan samaa maalia, kun edellinen purkki!
Laitoin sitten miehen maalamisen sijasta kasaamaan meidän vaatekaappia, joka on lojunut monta viikkoa tallissa. Odottanut, että se kasataan. Hmm, no se kasauskin jäi sitten kesken, kun lapsoset meni nukkumaan, mutta eiköhän se tule pian valmiiksi. Kaunis siitä tuleekin, valkoinen puinen ja iso vaatekaappi! <3 Ei oikeasti vanha, mutta hieman vahahtavan tyylinen kuitenkin. :) Kuvia siittä, kunhan se on kokonaan kasattu.

Tässä vielä kuva pienestä käsityöstä, joka valmistui alkuviikosta.




Esikoisen huoneessa aku ankat lojuvat aina yöpöydällä ja tämä,



meidän pienimmäinen aina sitten niitä "lueskelee" ei niin hellävarasiesti, joten päätin tehdä niille käytännöllisemmän paikan... Ja poika oli niin tyytyväinen.

Ensi viikolle oon suunnitellut monta ompeluprojektia. Palailen niihin, kunhan saan inspiraation ja aikaa ommella niitä. :)

-Heini-

torstai 24. syyskuuta 2009

Shoppailua :)

Meille oli käynyt niin kurjasti, että meidän tytön haalari oli kadonnut muuton yhteydessä, ja miehen puku (vaikka sen ei niin väliä, tarvrtta olikin jo uudelle, joten semmonen ostettiin, kun oli ne häät). On tainnut yksi jätesäkki joutua vahingossa ekoroskille, jonka olisi siis ollut tarkoitus tulla tänne muuttokuorman kanssa. Mä oon etsinyt sitä haalaria ihan joka paikasta, mutta huonoin tuloksin. Se on poissa... Ja kyllä mua on harmittanut!
Kaikki muut talvivaatteet löysin kyllä, mutta en sitä. Ja kaiken lisäksi, poikien haalarit ovat liian pieniä, töllerölle taas olis varmasti mahtunut viime vuotinen. Tietenkin meni sitten juuri se hukkaan, vaikka niillä poikien haalareilla ei ois ollut niin välikskään, vaikka oisivat menneet! :-/
No, pakkohan oli sitten etsiä uusi, mutta ei ollut helppoa sekään. Vaatimukset olivat korkealla, sillä tykkäsin kovasti siittä vanhasta haalarista. Tytön vaatimukset olivat vaan, että pitää olla vaaleenpunasta ja hupussa valkonen karva (viimevuotisessa oli). :D

Tämmönen haalari sitten löytyi, ja tyttö oli NIIN onnellinen!





Muutenkin kaikkien meidän lasten vaatteet kaipaavat kipeästi uusimista, kun kaikki ovat niin kuluneita ja kovati käytetyn näköisiä. Tämmösiä sitten tarttui myös mukaan, ja muutama muukin.




Veilä pitäis pinimmäisellekkin mennä ostamaan uusia perusvaatteita ja eskarilaiselle muutamat verkkarit, niitä se kuitenkin eniten käyttää. Pikku neiti käyttäisi mielellään joka päivä mekkoja, hieno neiti, kun on. ;D Eli sille on varmaan paras ostella niitä mekkoja, onneksi on legginssejä, sukkiksia, säärystimiä ym. lämmintä näin syksyllä, ja ulkonahan on ulkovaatteet kuitenkin. :) Nyt pitäis vaan ostaa uusia legginssejä, kun kaikki on kummasti kutistunut liian lyhyiksi. Nyt ostinkin yhden koon isommat leggarit. Vielä oisin löytänyt vaikka mitä ihanaa, mutta ei voi ostaa kaikkea kerralla, kummasti maksaa nuo lastenkin vaatteet.

Pojille tilasin Jonathan haalarin ja puvun, niitä nyt odotellaan. Laitan sitten kuvaa niistäkin, kun ne tulevat.

Nyt lähden maalaamaan, oon eilen maalannut yhden tuolin ja rekka-auton, nyt on vuorossa hylly. Ja maalausta odottavia huonekaluja riittää vielä vaikka kunka paljon, valkiosta maalia kuluu! :) Laitan kuvia noista maalaus projekteistkin, kunhan saan ne valmiiksi ja paikoilleen.

-Heini-

sunnuntai 20. syyskuuta 2009

Haaste, paljastuksia :)

Maaka heitti mulle haasteen,10 paljastusta. Hmm, kymmenen on aika paljon keksinköhän niin paljon...? No, yritän ainakin. :)

1.
Mä uskon enekeleihin! Uskon oikeasti, että täällä on enkeleitä, jotka meitä suojelee. Toivon ja uskon, että lapsillani on oma enekli aina heitä suojelemassa!

2.
Rakastan musiikkia, se on mulle tosi tärkeää. Mulla on radio päällä lähes aina, ja musiikkimakuni on ihan kaikkee, laidasta laitaan. Tykkään lauleskella paljon itsekkin, mutta vain "itselleni" ja lapsille. Lapsille laulan iltalaulut joka ilta.

3.
Meidän kotona on aina sekamelska ja pini (ja välillä aika isokin) kaaos. Haluaisin olla ahkerampi siivoamaan ja järjestelemään, mutta tosi asiassa olen kai aika laiska. Toki siivoilen joka päivä ne pakolliset, mutta jotta meidän koti pysyis oikeesti siistinä pitäis olla keräämässä leluja ja tavaroita jatkuvasti, sitä en jaksa.

4.
Kun joku soittaa tulevansa käymään, meillä tehdään pikasiivous! :D

5.
Meillä mä en yleensä tee ruokaa, vaan mun rakas mies (avomies oikeasti). Mä teen siis tietenkin ruoan päivällä, kun mies on töissä, mutta yleensä hän kokkaa päivän toisen ruoan, ja viikonloppuisin myös. Suuri kiitos hänelle siittä! <3

6.
Olen edelleen yhdessä ensirakkauteni kanssa, jo kohta 10v. <3 Haluaisin mennä naimisiin, mutta odottelen edelleen kosintaa... :)

7.
Viihdyn kotiäitinä paremmin, kun hyvin. Paremmin, kun olisin itsekkään ikinä uskonut!

8.
Poden pientä vauvakuumetta jatkuvasti. Tällä hetkellä en kylläkään haluaisi yhtään enempää hoidettvia tähän taloon, mutta voisin ehkä kuvitella joskus vielä haluavani vielä yhden pienen. (Tästä muuten tulee varmasti keskustelua kotona!) :)

9.
Mulla on päässäni koko ajan ainakin 100 ompelu ja sisustus ideaa. Jostain vaan tarvisin lisää tunteja vuorokauteen, jotta kerkeäisin ja jaksaisin toteuttaa ne kaikki. Niin, ja autotallissa on aianakin 10 maalausta odottavaa huonekalua!

10.
Olen kiitollinen kaikesta mitä minulla on. Olen ihan oikeasti onnellinen, perheestäni, ystävistä, läheisistä! <3 Mulla on kaikki oikeastaan tosi hyvin juuri nyt.

-Heini-

torstai 17. syyskuuta 2009

Ompelukset valmiiksi viikko

Olen laittanut itselleni tavoitteen tälle viikolle. Keväällä alotin monta monitusita ompelutyötä, mutta kaikki jäivät kesken. Kesällä en ole ommellut kertakaikkiaan mitään. En ole ehtinyt muuton vuoksi, on ollut pakkaamista ja purkamista ym. Sitten nyt syksyllä on ollut niitä hää järjestelyjä ym. puuhaa. Mutta nyt päätin, että loppuu selittelyt ja ompelen jokaikisen keskeneräisen työn valmiiksi, ja vannoin vielä, että yhtään uutta en aloita, ennen kun vanhat ovat valmiit.

Eilen sain sitten valmiiksi tämän peiton, joka on ollut ihan vaan viimeistelyä valmis jo monta kuukautta.







Nyt se on valmis ja pääsi olohuoneeseen.



Se taas tarkoittaa, että on aika uusia olohuoneen sisustuksen väri, ruskeaa ja vaaleanpunaista... Ainakin jouluun asti!
Alotin muuten joululahja valmistelutkin jo! Aion valmistaa aika ison osan joululahjoista itse tänä vuonna, joten on hyvä aloittaa ajoissa. Eikähän siihen jouluunkaan nyt niin kauaa enää ole, poijaltakin on ruvennut kuulemaan jo, tätä mä toivon joululahjaks. :)

Nautitaan syksystä, kirpeistä, raikkaista aamuista, auringosta ja kauniista väreistä, jota luonto meille tarjoaa!

-Heini-

torstai 3. syyskuuta 2009

Elämän ihanuuksia...

Imuri on ollut ahkerassa käytössä, tosin en ole itse kerinnyt kovin montaa kertaa sitä testata, kun talossa on ollut innokkaampikin imurin heiluttaja. Esikois poikamme imuroi eilen illalla ennen nukkumaan menoa lähes koko yläkerran, tänään aamulla ennen eskariin menoakin hän kerkesi imuroida ainakin keittiön ja oman huoneensa. Päivällä ruuan jälkeen testailin imuria itse, mutta eskarista kotiuduttuaan poika tuumasi, että nyt pitäsi kyllä taas vähän imuroida ja taas pääsi uusi valkea imurimme hurisemaan. :D



Olen yrittänyt metsästää lapsille juhlavaatteita häihin tänään... Ei oo helppo homma, ei! Tytöllä onneksi on kaunis tyllimekko, joka on hyvä, mutta vielä pitäis ostaa sukkikset ja löytää valkoinen bolero/neuletakki. Pienimmälle ostin vaan semmoset tavalliset "siistit" vaatteet, huosut, kauluksellinen body, nauletakki. Mutta eniten päänvaivaa tuotti, tuolle eskarilais pojalle vaatteitten löytyminen... Huoh! No, paremmalla mallilla ollaan, housut ja kengät löytyi, vielä paita, solmio ja neuletakki hänellekin.


Piristystä päivään toi postiin saapunut paketti. Tästä ihanuudesta olen haaveillut jo kauan...





Jeanne de`Arc Madonna ja lapsi patsas. Niin kaunis! <3>




Tässä se on käytävän pöydällä. Rakastan tuota pöytää todella paljon, se kuuluu niihin huonekaluihi, joita isi ja äiti jätti tänne meille. Kuvassa se ei näy, mutta siittä tulee lisää kuvia sitten toisella kertaa.

Tuota peiliä tuossa takana vihaan, tai ainakaan en siittä tykkää... Palapeili 80-luvulta! Se otetaan pois myöhemmin, mutta sitten on edessä tapiseeraus, joten odottelemme, että kellari valmistuu ja monta muuta projektia, jotka ovat kesken (esim. ne keittiön listat). :)

Sitten asiaa vielä eräästä ihmisestä, joka on yksi rakkaimmistani... Hän jota rakstan niin paljon... Hän joka saa minut niin iloiseksi... Hän josta olen välillä niin huolissani... Ja hän, joka aiheuttaa minulle niin paljon päänvaivaa välillä!



Meidän pienimmäinen, joka on oppinut kiipelun hauskan taidon. Häntä ei pysäytä mikään! Ei edes äiti, joka juoksee tukkaputkella perässä ja kieltää kerta toisensa jälkeen...





Se on niin hauskaa, vaikka äiti vähän suuttuisi, niin pieni vaan nauraa! Elämä on niin ihanaa ja jännää!




-Heini-



keskiviikko 2. syyskuuta 2009

Juhlahumua arjessa...

Niin, tosiaan ilmassa on häähumua. Rakas ystäväni menee naimisiin ensiviikon lauantaina, minä olen saanut kunnian toimia kaasona! <3 Ostinkin itselleni ihan ensimmäisen iltapuvun elämäni aikana. Päätin satsata, kun on suuret häät ja sain niin tärkeän tehtävän. Pukuun kuului hartiahuivi, mutta ostin erikseen toisen eri materiaalia ja eri värinkin, se antoi pukuun ryhtiä. Hmm, minulla oli siis ylimääräinen hartiahuivi, mitäs siitä voisi tehdä? LAUKKU, iltapuvun kanssa on oltava kaunis pieni laukku, joka sopii väreihin!







Ja tässä se on, laukku, joka aivan varmasti sopii pukuun! Tildan kaavoilla valmistettu (tosin hieman muunneltu), ja vanha rintakorukin sai uuden elämän. Itse olen tyytyväinen! Jokin kiinnitys systeemi pitää vielä keksiä, ohjeessa se oli vain noin, mutta kun sisälle tulee kaikki ne tärkeimmät, eli puhelin, lompakko ja kamera, on laukku saatava kiinni. :)


Ja sitten, kun mies tuli tänään töistä kotiin, toi hän tullessaan lahjan...
Olen kauan, kauan jaksanut jankuttaa, kuinka kätevä olisi rikkaimuri. Sellainen iso versio... Mies ei oikeen ole ymmärtänyt, meillähän on imuri, oli vastaus aina.
Kun sitten eräänä päivän näin, että elektroluxin rikkaimuri oli saanut uuden värin, VALKOINEN, olin varma, että se on saatava, sehän sopisi jo sisustukseenkin. ;)
Rikkaimurin tarpeellisuudesta on nyt sitten keskusteltu, luulin, että huonoin tuloksin... Uhkasin muuten jopa lopettaa imuroinnin arkisin kokonaan. Viikkosiivouksen teen perjantaisin, mutta arkisin en raahaa imuria kellarista joka päivä, tai edes joka toinen. Jos olis rikkaimuri aina esillä vois imuroida vaikka kahdesti päivässä, keittiön muruset ja hiekat etisestä!





Ja tässä se on, mun arki-imuri! Kaunis, vai mitä? :D

Joo, tiedetään lattialista puutuu, mutta toivotaan, että se pian on paikallaan. Maalauksen jäljiltä se on jäänyt pois. Ajatelkaa, tuo puolipanali keittiössä oli puunvärinen... Nyt sekin on saanut kauniin valkoisen maalipinnan, valoisaa ja kaunista! :)


Valoisaa ja hieman halpompaa arkea!

-Heini-